Report

Tygři s nožem na krku zabrali a v přestřelce vykřesali naději

Olomouc/Liberec - Ještě není konec. Svěřenci Filipa Pešána ve třetím utkání předkola odvrátili první olomoucký mečbol a minimálně do zítřka si prodloužili sezónu. V utkání bohatém na góly několikrát tahali za kratší konec, dvě branky ve třetí části ale převrátily třetí duel na jejich stranu.


HC Olomouc versus Bílí Tygři Liberec 3:4 (stav série 2:1)

Liberečtí začali na Hané lépe a díky důrazu Jaroslava Vlacha na brankovišti se rychle ujali vedení. Kohouti ale vyrovnali hru a ve druhé třetině také skóre. Kotouč se po střele Dalibora Řezníčka odrazil od zadního mantinelu do tygřího brankoviště, kde si ho nešťastně srazil do vlastní brány Dávid Hrenák.

Dávid Hrenák o nešťastné brance
Sice to nějak divně skočilo, ale i na takové momenty bych měl být připravený. Děkuji spoluhráčům, že mi pak pomohli a nakonec dali ty čtyři góly.

Netrvalo to dlouho a Olomouc po druhém zásahu obránce Dalibora Řezníčka převzala otěže zápasu. Tygři rychle přispěchali s odpovědí, z gólové dorážky se radoval Michal Bulíř. Komfortnější pozici do závěrečného dějství však vystřelil Moře Silvestr Kusko.

Severočechy ale nepovedená druhá třetina nepoložila. V závěrečné dvacetiminutovce totiž nejprve vymazal náskok Moravanů Lukáš Derner a vzápětí v oslabení nechytatelně zakončil svůj samostatný nájezd Marek Zachar. A jeho trefa nakonec byla i tou poslední. Liberec ustál závěrečný tlak Olomouce a výhrou 4:3 snížil stav série na 1:2.

Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Viděli jsme další extrémně vyrovnaný a bojovný zápas. Přidali jsme oproti výkonům doma ještě větší urputnost a týmový výkon. Tahali jsme za pomyslný delší konec. I když byli domácí hnaní skvělými fanoušky, tak jsme to přestáli. Pomohly nám speciální týmy, dokonce i v oslabení jsme dnes dali gól. Myslím, že jsme o ten jeden gól byli lepší."
Jan Tomajko
HC Olomouc
„Už od začátku to z naší strany nebylo tak dobré jako v prvních dvou duelech. Ve druhé třetině jsme ale měli dobré momenty a otočili jsme na 3:2. Bohužel jsme to ve třetí třetině nedokázali udržet, škoda. Musíme se o ty maličkosti zlepšit."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner